2020 m. vasario 6 d., ketvirtadienis

Ylands

Viena dieną, bežiūrėdama, ką reikėtų išinstaliuoti iš Steam`o bibliotekos, aptikau vieną žaidimą. Nežinau iš kur jis, kada ir kaip pas mane atsirado. Užmečiau vieną akį, kitą ir.. UŽSIKABINAU!! Taigi!

Ylands - ne itin naujas, bet tik 2019 metų gruodį pilnai išleistas survival ir sandbox stiliaus, DayZ ir Arma kūrėjų, žaidimas. 

Pirminio išleidimo data: 2017 m. gruodžio 6 d. Nuo to laiko iki šiol, žaidimas nemažai patobulėjo. Pagerėjo žmogeliukų kokybė, supaprastintas žadimo meniu ir pridėta daugiau žemėlapių pasirinkimų. Taip pat žaidimas vis atnaujinamas ir dar tobulinamas. 

Žaidimas yra nemokamas ir mokamas

Šis žaidimas labai primena Minecraft, tačiau yra kur kas smagesnis ir įvairesnis. Nemokamoje versijoje, galime žaisti sandbox režime, kuris labai panašus į Minecraft Creative modelį - galime įsivaizduoti, kad žaidžiame išgyvenimą, bet esant reikalui, galime sau pasilengvinti gyvenimą iš specialaus inventoriaus išsitraukiant tam tikrus daiktus. Taip par galime žaisti privačiuose serveriuose ir kituose žaidimo serveriuose kaip, medžioklė, lenktynės ir panašiūs lobby`iai. 
Susimokėją už žaidimą, galėsime žaisti Explorable (tikro išlikimo) režime. Čia jau negalėsime pasukčiauti. Sąžiningai rinksime žaliavas ir kursime sau gyvenimą, patikusioje saloje. Nusipirkę žaidimą, gausime tam tikrą kiekį taškų (4800), už kuriuos galėsime nusipirkti priedų žaidimui, kaip blueprint`ai, skin`ai, emocijos ir panašiai (žaidimo pradžioje galime gauti keletą nemokamų bueprint`ų). Už tikrus pinigus žinoma galima šiek tiek pasilengvinti sau gyvenimą Explorable režime - galime įsigyti tam tikrus blueprint`us, kurie už mus pastatys, pavyzdžiui namą ar automobilį, mums tereikės pateikti tik surinktas materijas. Beje, žaidimas nėra P2W, galime puikiai apseiti ir be taškų. 

Žaidimas online

Prieš pradėdami naują žaidimą, galime jį host`inti ir kitiems žaidėjams, tai yra, į mūsų pasaulį gali prisijungti kiti žaidėjai ir su mumis kartu žaisti. Yra pasirinkimai, ar norime kad būtų tik 1 svečias ar 10. Galime pasirinkti, kad nebūtų žalos nuo svečių ir panašiai. Žinoma, kiti žaidėjai galės prisijungti tik tada kai patys būsime žaidime, bet taip pat yra galimybė sukurti nuolat hostinamą serverį už tam tikrus taškus, kuriuos galime gauti už tikrus pinigus. 

Editoriaus režimas

Šis režimas suteikia tam tikras galimybes, valdymus, kuriame galime kurti savo pasaulį, lyg toje pačioje Unity programoje, kurioje ir buvo sukurtas šis žaidimas. Daug čia nesigilinau.


Automobiliai ir laivai

Šis žaidimas yra unikalus, nes yra visiška laisvė kūrybai. Nebūtinai statiniams, miestui, bet ir automobiliams ir net laivams. Yra begalybė detalių, su kuriomis galėsime pasistatyi ne tik įmantresnį automobilį, bet ir galingą piratų laivą. Kadangi žaidimo pasaulis susidaro iš 5 salų, plausto tikrai nepakaks, o su laivu greitai ir smagiai nplauksime į norimą kampelį, tik nepamirškite išmesti inkaro :)

Craft`inimas ir daiktai

Žaidime yra daug materijų, iš kurių, galima sau susikurti šarvus, įvairius potion`us ir įvairias statybines medžiagas. Taip pat yra materijos skirtos gaminti energijai, o tai nėra taip paprasta, ant sienos uždėją lempą ji iškart neveiks. Tam yra nemažai daiktų, elementų, kad galėtume gauti energiją, pavyzdžiui, iš pastatyto vėjo malūno, galime gauti elektrą, tačiau su tam tikrais daiktais reikia mokėti ją paskirstyti, kad elektros užtektų ne vienai lempai ant sienos, o visam namui.
Žaidime yra išties daug daug daiktų - įvairiausių blogų namų satybai, spintelių, skrynių, vėliavų ir net kilimų. O taip pat yra ir didelė drabužių įvairovė. Na žinoma išlike reikėtų rinktis tam tikrus šarvus, kad būtume nepažeidžiami ir kad nesušaltume žiemos saloje. Berinkdami materijas nuo žemės, paslaptingose vietose ar jūroje, ar kur kitur, ant kiekvieno item`o paspaudę, galime sužinoti, ką su juo galima pagaminti, taip atsiveria visas receptų meniu. Žinoma yra galimybė visus receptus paslėpti, jei norime labiau pajusti simuliaciją lyg tikro gyvenimo. 


Grafika ir gyvybė


Ylands žaidimo grafika nei kiek neprimena kitų survival žaidimų. Visas pasaulis susideda iš netaisyklingos formos detalių, dėl to yra šiek tiek sudėtinga pasiruošti itin lygų, plokščią paviršių statyboms. Sandbox režime galime gauti tam tikrus instrumentus, kurie nerangiai padės tai sutrvarkyti, bet neatitaikę pelės paspaudimų ant tam tikrų vietų, galime netyčia persistengti - padarysime per didelę duobę, kurią vėl užpldę žemėm jau tikrai neišlyginsime.  Nepaisant to žaidimas atrodo įspūdingai. Jūra blizganti, banguoja, gėlės nuostabios, o naktis būna tokia tamsi, kad net nesinori eiti gilyn į mišką. Lygiai taip pat kaip ir tuneliuose, vos tik įlindę į jį, veikėjas pajaučia, kad jam šalta. Gražiausi momentai, kai leidžiasi arba kyla saulė. Žaidime galime papulti į žvarbią pūgą, smogą, lietingą ar itin vėjuotą orą sferą. 
Mūsų veikėjui svarbiausia nebūti alkanam, tai nėra didelė problema, galime valgyti įvairias uogas, rinkti grybus, kiaušinius ir net iš kukurūzų burbuolių išsikepti popcorn`ų.  Žinoma, galime valgyti ir mėsą, nesvarbu kokią - žalią, keptą, ketpą šlaunį, kumpio riekėles, picas ir net šašlykus, receptų daug! O veikėjas ilgai pabuvęs prie laužo, įšyla, o žiemos saloje galime bėgioti su fakelu, nuo kurio bus šilčiau, kol dar neturime kailinių. 
Daugiausiai žalos gyvybei padaro tam tikri laukiniai gyvūnai, ypač naktį. Kadangi žaidime yra 5 salos, kiekviena turi savo lygį. Mažesnio lygio salose mūsų priešais tampa hienos, vilkai, skunkai, o didesnio lygio - raganosiai, meškos, tikgrai. Žaidime taip pat yra ir taikių gyvūnų - mielų zuikučiu, besimaivančių stručių, šernų, pingvinų, arklių, ožkų ir dar kitų. Arklius galime prisijaukinti ir jais jodinėti. Atėjus nakčiai, atsiranda daug pavojingesni paslaptingi ir iš toli šviečiantys gyvūnai - mutantai. Juos nužudę gausime ne kailį, ne mėsą, o tam tikras dulkes, kurių prireiks craft`inime. 

Mobili versija

Ylands neatsilieka ir telefonuose. Nemokamai galime žaisti šį žaidimą ir ant savo mobiliųjų, na tik savaime supranta, reikia prisitaikyt prie kitokio valdymo ir natūralaus lag`o telefone.

Galiausiai...

šis žaidimas mane tikrai užkabino. Jis nėra toks kaip kiti survival žaidimai, lyginant pagal nuotaiką. Pavydžiui Minecrafte, dažnai atsmosfera kelia savotišką "depresiją" - liūdna muzika, viskas kvadratuose, niūrios spalvos, o kituose žaidimuose, kaip Rust, bėgame ir bijome, kad mūsų iš niekur nieko neužpultų koks priešas. Šiame žaidime atmosfera nuotaikingesnė, galbūt jis labiau vaikiškas, bet užkabliuoja tai tikrai. Žaidime yra tirkai daug veiklos ir svarbiausia žaidimas nėra apleistas - tikrai yra žaidėjų :)

Žaidimas po pilno išleidimo

Žaidimas nepilnoje versijoje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą