2020 m. vasario 21 d., penktadienis

Animal Crossing: New Horizons Direct 2.20.2020

Vakar, vasario 20 dieną, Nintendo pažėrė daug daug gėrybių apie mano ilgai laukiamą žaidimą Animal Crossing New Horizons. Įvyko Nintendo Direct.

Nintendo Direct`as skirtas paberti daug daugiau info nei traileriai netrukus išleidžiamiems žaidimams, dažniausiai kai lieka maždaug mėnesis iki išleidimo. Pažėrę daugiau informacijos, tai dar labiau padidina įtampą belaukiant žaidimo. Na bent jau man.

Taigi, žaidimas mums leis pasirinkti vieną salą iš keturių. Be abejo visose bus paplūdimys, ir salą skrodžianti upė. Kaip ir ankstesnėse versijose (na bent AC: New Leaf) turėsime 4 metų laikus, kurie bus dar labiau gyvybiškesni nei kada ankščiau. Žaidime bus begalybė naujų veikėjų, kuriuos lengviau pasikviesime gyventi savo saloje.

Žaidime rinksime vaisius, iškasenas, vabalus ir net žoles, mat galėsime jau parduoti surinktą žolę (pardavimo kaina būtų 280 belų,  palyginimui, pigiausias tiltelis per upę kainuos 98.000 belų), nors ji neatneš didžiausių turtų, bet vis geriu nei nieko. Na o visokius akmenukus ir pagaliukus rinksime ne be reikalo – galėsime pasistatyti darbastalį, kuriame galėsime kurti įvairius įrankius ir daiktus. Turėsime galimybę daiktus statyti net ir lauke, taip pat ir iškasenas galėsime statyti lauke, visai panašiai kaip Pocket Camp žaidime, tik be apribojimų. Ir išties, šiame žaidime tikrai mažai apribojimų valdant veikėją - galėsime eiti per kalnelius naudojantis kopėčiomis, galėsime peršokti upę ir dar kai kas, ką paminėsiu vėliau! 

Šį kartą turėsime vykti į kitas salas ne valtele, o lėktuvu. Taigi turėsime visai mielą oro uostą ant vandens. Į savo salą galėsime pasikviesti iki 8 kitų žaidėjų - svečių. Galėsime jaustis drąsiau jei mus aplankys mums nežinomi žaidėjai, mat jie negalės naudoti įrankių, kuriais galėtų kažkokiu būdu sunaikinti mūsų sukurtą turtą.

Žaidėjai ir šeimos nariai - mūsų pagalbininkai! Net namuose turėdami tik vieną konsolę, galėsime leisti žaisti ir šalia esantiems draugams ar šeimos nariams, mat jie galės susikurti sau veikėją, pasistatyti namus ir galės mums padėti kurti ir tvarkyti salos aplinką. 

Žaidime gausime naujų pasiekimų - achievement`ų vykdant tam tikras užduotis, pavyzdžiui, už surinktus tam tikrus vabalaus, sukūrus kokį nors įdomų daiktą ir panašiai. Šie pasiekimai bus matuojami myliomis ir už gautas mylias - taškus, galėsime įsigyti įvairių specialių daiktų (AC: New Leaf už achievement`us, kuriu buvo ne tiek daug, gaudavome MEOW kuponus, už kuriuos galėdavome įsigyti specialius daiktus, kuriuos taip pat buvo galima gauti ir iš Amiibo figūrėlių).

Šiame žaidime turėsime išmanųjį telefoną, kuriuo galėsime ne tik kurti puikias nuotraukas su įvairiom kompozicijom, bet ir skaičiuoti mylias, peržiūrėti craft`inimo receptus, žemėlapį ir savo sukurtus dizainus.

Saloje atsiranda ir nauji pavojai, kaip grėsmingi skorpionai, vorai, bei - bitės, kurių įgėlimas labai primena mirtį žaidime. 

Namai - galėsime turėti namus, kuriuose galėsime interjerą išplanuoti taip, kaip mums patinka. Didelis skirtumas tarp AC: New Leaf tas, kad didindami kambarių skaičių, namo struktūra keisis ir iš lauko. Žinoma ne taip akivaizdžiai, kad namas užimtų didžiausią vietą saloje, bet visai minimaliai ir pastebimai.

Saloje bus, kaip visada, įprastos ir rūbų parduotuvės, išplėstas muziejus su dideliu akvariumu, kuris atrodo tikroviškai ir įspūdingai.

Salos konstrukcijos keitimas ir tekstūros nustebino daugelį žaidėjų. Salos struktūrą galėsime keisti iš esmės - griauti kalnus, statyti griuvus upei, pastatyti įlanką ir panašiai. Tai reiškia, kad kiekvieno žaidėjo sala bus unikali, viskas tik priklausys nuo fantazijos. Taip pat įdėtos specialios tekstūros žemės paviršiui keisti, pavyzdžiui, smėlis, plytelės, žolė ir panašiai. Seniau žaidėjai vargdavo internete ieškant QR kodų su tekstūrų kodais, o dabar bus viskas daug paprasčiau, tiesiog pasirinkę tam tikrą įrankį ir norimą tesktūrą, visiškai paprastai galėsime ištiesti naujus takelius.


Savo mobiliuosiuose telefonuose galėsime naudoti programėlę Nintendo Switch Online, ne tik susikalbėjimui su kitais žaidėjais, bet ir turėsime įspūdingą galimybę, naudojant QR kamerą nuskaityti QR dizainų kodus ne tik iš senesnių žaidimų, bet ir galėsime patys sukurti naujus dizainus. Tai puikus dalykas tiems, kas mėgsta kurti pixeliuotus dizainus ir juos naudoti žaidime, kaip tekstūras.

Turbūt didžiausias žaidimo minusas nuliūdinęs ir supykdęs daugumą žaidėjų, tas, kad debesų saugykla bus nepalaikoma šiam žaidimui. Atstatyti savo išsaugotą žaidimą galėsime tik praradus konsolę ir tik vieną kartą. Tai reiškia, kad netyčia ar kaip nors kitaip suformatavę konsolės atmintį, negrįžtamai prarasime savo išsaugotą žaidimą. Dėl atsargos, patarčiau karts nuo karto pasidaryti backup`us kitoje laikmenoje.  Žaidimo atnaujimai bus nemokami.

Žaidime švesime šventes, kaip Halloweenas, Kalėdos, Padėkos diena, bei Velykos. Kadangi žaidimas išeis artėjant Velykoms, greičiausiai netrukus mums žaidimas padovanos šią šventę daug anksčiau.

Kai pasirodys šis žaidimas, mobiliajame žaidime Pocket Camp atsiras naujų daiktų New Horizons tematika, tačiau šie abu žaidimai nebus susieti kartu - tai, kaip visiškai atskiri žaidimai. Tačiau naujame žaidime galėsime drąsiai naudoti Amiibo figūrėles ir korteles iš visų serijų.


Taigi laukiam nesulaukiam kovo 20 dienos :)


Taip pat, kam įdomu rekomenduoju pažiūrėti kito Youtuber`io išsamias apžvalgas ir reakcijas apie šį Direct`ą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą